Književni ogledi i pogledi : studije, eseji i ogledi iz novije hrvatske književnosti / Joža Skok
Autor Skok, Joža
Nakladnik Varaždinske Toplice : Tonimir ; Varaždin : Ogranak Matice hrvatske , 2007
Materijalni opis 191 str. ; 21 cm
Nakladnički niz Znanstvena biblioteka / Tonimir ; knj. 31
Napomena Str. 189-190: Bilješka o autoru.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Predmetna odrednica Kovačić, Ante, književnik, 1854-1889 (poezija)
Kranjčević, Silvije Strahimir, 1865-1908 (poezija)
Galović, Fran, 1887-1914 (djela)
Balota, Mate, 1898-1963 (poezija)
Majer, Vjekoslav, 1900-1975 (djela)
Tadijanović, Dragutin, 1905-2007 (Dani djetinjstva)
Mihanović, Antun, 1796-1861 (o jeziku)
Kukuljević Sakcinski, Ivan, 1816-1889 (poezija)
Šenoa, August, 1838-1881 (Kanarinčeva ljubovca)
Šenoa, August, 1838-1881 (Povjestice)
Barac, Antun, 1894-1955 (djela)
Leskovar, Janko, 1861-1949 (romani)
hrvatska književnost - moderna
djetinjstvo - književne teme i motivi
kajkavska književnost - 20.st. - recepcija
čakavska književnost - 20.st. - recepcija
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
Anotacija Slijedeći naslov, knjiga je podijeljena na dva dijela, a u oba su skupljene autorove studije, eseji, kritike iz novije hrvatske književnosti, a prethodno su objavljene u različitim jezikoslovnim i književnim časopisima (Kaj, Croatica, Rapublika...), zbornicima radova ili kao poglavlja u knjigama. U prvom dijelu, "Književni ogledi", autor predstavlja lirike i prozaiste, dok u drugom dijelu, "Književni pogledi", autor govori o hrvatskim povjesničarima književnosti te znanstvenicima o književnosti.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 978-953-7069-90-2
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • O katalogu
  • Upute za korištenje
Izbor kataloga
  • Katalog GKMM-a
  • Skupni katalog knjižnica SDŽ-a
  • Skupni katalog sustava Zaki
Lokacije knjižnica
  • GKMM Središnjica - centralni info pult, Ulica slobode 2, 021/685-000
  • GKMM Središnjica - Odjel za odrasle, Ulica slobode 2, 021/685-029
  • GKMM Središnjica - Odjel za djecu i mlade, Ulica slobode 2, 021/685-020
  • GKMM Središnjica - Odjel multimedije, Ulica slobode 2, 021/685-024
  • GKMM Središnjica - Odjel Periodike, Ulica slobode 2, 021/685-021
  • GKMM Središnjica - Zavičajna zbirka, Ulica slobode 2, 021/685-018
  • GKMM Bol-Plokite, Tolstojeva 32, 021/685-050; 685-053;
  • GKMM Trstenik, Papandopulova 25, 021/685-077
  • GKMM Brodarica, Terzićeva 5/lX, 021/685-083; 685-080
  • GKMM Meje, Njegoševa 1a, 021/685-063
  • GKMM Spinut, Plančićeva 12, 021/685-060
  • GKMM Ravne njive, Hercegovačka 40, 021/685-067
  • GKMM Žrnovnica, Krešimirova 7, Žrnovnica, 021/472-074
  • GKMM Podstrana, Trg dr. Franje Tuđmana 3, Podstrana, 021/331-001
  • GKMM Grohote, Gustirna 15, Grohote, 021/654-616
Knjige
  • Novo u knjižnicama GKMM
  • Najčitanije u posljednjih 7 dana
  • Najčitanije u posljednjih 30 dana
  • Najčitanije u posljednjih 90 dana
  • Najčitanije u posljednjih 180 dana
  • Najčitanije u posljednjih 365 dana
Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
  • Facebook
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti