Znanstveno djelo prof. dr. sc. Milivoja Solara ; Hrvatska književnost 20. stoljeća, različite ideje i funkcije književnosti : zbornik radova sa IV. znanstvenog skupa s međunarodnim sudjelovanjem, (Zagreb, 26. IX. - 27. XI. 2004.) / [glavni urednik Branimir Bošnjak]
Autor Znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem Znanstveno djelo prof. dr. sc. Milivoja Solara (4 ; 2004 ; Zagreb)
Ostali autori Bošnjak, Branimir [glavni urednik]
Nakladnik Zagreb : Altagama , 2006
Materijalni opis 254 str. ; 23 cm
Napomena Bibliografija iza svakog rada.
Summaries.
Predmetna odrednica Solar, Milivoj, 1936- - život i djelo
Matoš, Antun Gustav, 1873-1914 (Balkon)
Matoš, Antun Gustav, 1873-1914 (Cvijet sa raskršća)
Tribuson, Goran, 1948- (kriminalistički romani)
Cvitan, Dalibor, 1934-1993 (Polovnjak)
Mraović, Simo, 1966-2008 (poezija)
Rem, Goran, 1958- (poezija)
Kršul, Zoran, 1955- (poezija)
Krleža, Miroslav, 1893-1981 (romani) - ironija
Andrić, Ivo, 1892-1975 (djela) - ironija
autoreferencijalnost
autobiografija - hrvatska književnost
žensko pismo
patetika
trivijalna književnost
književnost - svrha proučavanja
Klasifikacijska oznaka 821.163.42.09 Hrvatska književnost. Književna kritika. Prikazi
821.163.42-05 SOLAR Hrvatska književnost. Osobe u književnosti - Solar
Anotacija Zbornik radova 4. znanstvenog skupa s međunarodnim sudjelovanjem održanim u Zagrebu, 2004. godine. Naslov četvrtog po redu zbornika ucjelovljuje ideju identiteta hrvatske književnosti u svojim različitostima u kojoj je rad upravo Milivoja Solara od neizostavne važnosti. Na skupu su (kao i u zborniku) sudjelovala mnoga priznata imena hrvatske književne teorije: Ante Stamać, Zvonko Kovač, Cvjetko Milanja, Branko Maleš… Sadrži kazalo imena.
Jezik hrvatski
Standardni broj ISBN 953-6934-23-X
Građa Knjigaknjiga
Katalog
  • O katalogu
  • Upute za korištenje
Izbor kataloga
  • Katalog GKMM-a
  • Skupni katalog knjižnica SDŽ-a
  • Skupni katalog sustava Zaki
Lokacije knjižnica
  • GKMM Središnjica - centralni info pult, Ulica slobode 2, 021/685-000
  • GKMM Središnjica - Odjel za odrasle, Ulica slobode 2, 021/685-029
  • GKMM Središnjica - Odjel za djecu i mlade, Ulica slobode 2, 021/685-020
  • GKMM Središnjica - Odjel multimedije, Ulica slobode 2, 021/685-024
  • GKMM Središnjica - Odjel Periodike, Ulica slobode 2, 021/685-021
  • GKMM Središnjica - Zavičajna zbirka, Ulica slobode 2, 021/685-018
  • GKMM Bol-Plokite, Tolstojeva 32, 021/685-050; 685-053;
  • GKMM Trstenik, Papandopulova 25, 021/685-077
  • GKMM Brodarica, Terzićeva 5/lX, 021/685-083; 685-080
  • GKMM Meje, Njegoševa 1a, 021/685-063
  • GKMM Spinut, Plančićeva 12, 021/685-060
  • GKMM Ravne njive, Hercegovačka 40, 021/685-067
  • GKMM Žrnovnica, Krešimirova 7, Žrnovnica, 021/472-074
  • GKMM Podstrana, Trg dr. Franje Tuđmana 3, Podstrana, 021/331-001
  • GKMM Grohote, Gustirna 15, Grohote, 021/654-616
Knjige
  • Novo u knjižnicama GKMM
  • Najčitanije u posljednjih 7 dana
  • Najčitanije u posljednjih 30 dana
  • Najčitanije u posljednjih 90 dana
  • Najčitanije u posljednjih 180 dana
  • Najčitanije u posljednjih 365 dana
Kontakti
  • Pitanja i prijedlozi
  • Facebook
Zaštićeno autorskim pravom ©1999.-2019. Knjižnice grada Zagreba i VIVaInfo d.o.o. Sva prava pridržana.
Impresum | Politika privatnosti